09-7416199


הפטיש 11, הוד השרון

צחי שוחט סיפו

שושלת עגור לבן

 

הודו
סימהנאדה וואג'ראמוקטי 
 – אומנות הלחימה של האל אינדרה ההינדי.  2500 לפניה"ס (מיתולוגיה),

רמה – אל המלחמה הוודי גלגולו של האל וישנו (מיתולוגיה),

דורונאצ'אריה – גורו אומנוית לחימה (מהא) תלמידו של רמה (מיתולוגיה),

ארג'ונה – בנו של אידרה, לוחם, גיבור הבהגאבאדגיטה. 1500 לפניה"ס (מיתולוגיה),

קשאנטידווה – גורו לסימהויקרידטה (מיומנות האריה) נצר לוואג'ראמוקטי של אינדרה –  אגרוף היהלום, אומנות הלחימה של לוחמי הקשטריה. היה מורו של שאקיאמוני גוואטאמה לשיטת סימהאנאדה וואג'ראמוקטי – אגרוף יהלום שאגת האריה . 600 לפניה"ס.

הנסיך שאקיאמוני סיהארטה גוואטאמה – הבודהא ההיסטורי. בילדותו למד את הסימהאנאדה וואג'ראמוקטי – אומנות הלחימה של משפחתו. ההינדים רואים בו בנו של ארג'ונה, ואווטאר (התגלמות עלי אדמות) של האל וינשו. הוא נולד לשבט קשאטריה – לוחמים ממעמד שליט בהודו, ובבגרותו יצר את זרם הבודהיזם הטנטרי. 560 לפניה"ס.

(אלכסנדר הגדול – מציג את אומנות הפנקראטיו ואת הפילוסופיה ההלניסטית לתרבות ההודית. 330 לפניה"ס)

הזרם הבודהיסטי של סימהאנאדה וואג'ראמוקטי (מאהאיאנה) – הבודהיזים מזרם המאהאיאנה (המושפע מההלניזם היווני) עוזר ליצור את הבודהיזם הטאנטרי של שאגת האריה. 100 לפניה"ס.

טיבט
כניסת הוואג'ראמוקטי לטיבט –  שני זרמי ההוואג'ראמוקטי – ההינדי והבודהיסטי, חודרים לטיבט למקדש פוטאלה (ההר האדום). זאת לפני שהבודהיזם הטאנטרי חדר לטיבט במאה השמינית לספירה ע"י הגורו רינצ'ופה פדמהסמבהאווה (בן הלוטוס), שהיה ידוע בקול האריה שלו. 100 לספירה.

מקדש פוטאלה – לאסה טיבט. עם חדירת הבודהיזם הטנטרי של הגורו פדמהאסמבהאווה לטיבט, שנחשב ללימוד של חוכמה וטרוף, שילב המקדש מתורתו.  בעתיד מקום זה יהווה מקום הולדת סנגה-מוווא (Senge-Ngwa) שאגת האריה הטיבטי. 700 לספירה

למה קונג-קוט – דהרמה גורו (מורה לדרך). הוא היה דורג'ה דרולו, נחשב לגילגול שביעי של גורו רינצ'ופה פדמהאסאמבהאווה. הזרם הטנטרי של השיטה.

למה אה-דאט-טו – תלמידו של גורו למה קונג-קוט ואבי הסנגווא מווא הטיבטי. שמו הסיני מרמז על היותו זה שהשיג, זה שקיבל, זה שהבין. מורשתו נחשבת למשפיעה ומעמד זה מראה על מקומו הגבוה בדהרמה (הדרך). אומנות הלחימה שלו נגלתה לו במדיטציה ונחשבת לאוצר הלוטוס. 1426 לספירה.

דור1 (עגור לבן טיבטי) : למה דו-לו-קאטאן – תלמידו ויורשו של אה-דאט-טו. הוסיף אלמנטים למורשת אותה קיבל והחל לקרא לה עגור לבן מצפון טיבט, היות וחשב כי שאגת האריה הוא שם יומרני מדי.

דור 9 : למה קאי-לאם-בודהא

דור 10 : למה ג'יק-בולו-קטוטו 


סין
דור 11 : למה סינג-לונג לואו-צ'אנג – הנזיר המוערך, הדרקון החכם. הלמה הראשון שהביא את שאגת האריה לדרום סין. לימד במקדש הברכות במחוז קנטון. 1860 לספירה.

דור 12 :  צ'ו צ'י-יו –  Chu Chi Yu

דור 13 : וונג לאם-הוי – wong lam-hoi

דור 14 : סי-ג'ו (גראנד מאסטר) ממ סיו-צ'ונג –  Ng-Siu-Chong. מייסד pak hok pai, עגור לבן טיבטי בזרם הסיני. פתח את השיטה לציבור הרחב ולימד הרבה תלמידים. הספיק ללמוד משלושת הדורות לפניו.  דור 1 ל- Pak Hok Pai.

דור 15 :  סי ג'ו או ווינג-נינג – Au-Wing-Ning. דור 2 ל- Pak Hok Pai.

דור 16 : סיפו טון פאי צ'אן – Ton Fai Chan, סיפו צ'אנג קאו-ווא – Cheung Kwok-Wah. דור 3 ל- Pak Hok Pai.


ישראל
דור 17 : סיפו צחי שוחט – ראש עגור לבן ישראל. דור 4 ל – Pak Hok Pai.